Je gaat voor het eerst aan de slag met Karify. In deze handleiding nemen wij stap voor stap de mogelijkheden van Karify met je door. Heb je toch nog vragen? Bekijk de andere onderdelen van de Help pagina's, neem contact op met jouw behandelaar of klik op de feedback knop 'Karify Support' links in beeld.

Aanmelden voor Karify

Heb je nog geen Karify account? Lees dan eerst het artikel Een account voor Karify aanmaken.

Inloggen

Ga naar My Karify of naar de URL van jouw zorgverlener en log in met je gebruikersnaam (e-mailadres) en je wachtwoord. Lukt het niet om in te loggen? Lees het artikel Ik kan niet inloggen.

Navigatie

Voor het algemene gebruik en de navigatie door de website kun je de navigatiebalk gebruiken. Per gebruiker en per Healthspace kunnen de mogelijkheden verschillen. Hieronder zie je de meest voorkomende knoppen in de navigatiebalk met een toelichting:

Door op Healthspaces te klikken met de muis, kun je een keuze maken uit de Healthspaces waar je lid van bent. Uit deze lijst selecteer je de Healthspace waar je in wilt werken. Ook kun je via deze knop altijd terug naar je eigen pagina, Mijn Karify.

Berichten

In Karify kun je veilig berichten versturen en ontvangen met zorgverleners binnen de Healthspace. Je kunt ook berichten versturen met mensen die je volgt, of die jou volgen in de Healthstream. Meer lezen? Klik hier.

Healthstream

In de Healthstream kun je informatie delen. Je bepaalt zelf wie jouw Healthstream kan zien. Je kunt ook zelf bepalen of je vindbaar bent om te volgen. Je kunt kiezen uit 2 opties:

• Je bent onvindbaar. Gebruikers van Karify kunnen je alleen volgen op uitnodiging

• Karify gebruikers kunnen je vinden en toestemming vragen om jouw Healthstream te zien

Meer lezen over de mogelijkheden van de Healthstream? Klik hier.

Mijn Dossier

In Mijn dossier kun je medische informatie bewaren. Bijvoorbeeld een verwijsbrief, een röntgenfoto en handige links. Per document kun je aangeven of je deze wilt delen met anderen of privé houdt. Om naar je Dossier te gaan klik je op Mijn Dossier, rechtsboven in het werkblad.

Meer weten over de mogelijkheden van je eigen dossier? Klik hier.

Profiel

1. Rechtsboven op het werkblad zie je je profielafbeelding en naam. Klik hierop en kies voor Mijn account.

2. Kies voor Accountinstellingen.

3. Via de subtabs kun je diverse voorkeursinstellingen kiezen. Probeer er een aantal uit, zoals het uploaden van een profielafbeelding, het wijzigen van het wachtwoord of e-mailadres, of het instellen van je voorkeurstaal.

Meer weten over je profiel? Klik hier.

Werkblad

Op het Werkblad zie je een aantal informatieblokken van jouw zorgaanbieder. Dit kan bijvoorbeeld een welkomstwoord zijn, het adres of een afbeelding van jouw behandelaar. Als jouw zorgverlener opdrachten voor je heeft klaargezet kun je deze vinden op het Werkblad.

Bibliotheek

De beheerder van de Healthspace die je volgt richt een bibliotheek in. De items in de bibliotheek kun jij zien. Denk bijvoorbeeld aan informatiefolders, instructievideo's en handige links. Je kunt ook items zoeken per categorie.