In Karify kun je veilig videobellen met je zorgprofessionalJe hoeft geen programma's te installeren op je computer en er is een rechtstreekse browserverbinding. In je dossier wordt geregistreerd wanneer er een videogesprek heeft plaatsgevonden. Worden er nog meer gegevens van het videogesprek geregistreerd of bewaard?

Rechtstreekse verbinding
In Karify wordt een videogesprek niet tijdelijk opgeslagen op een server. De verbinding tussen jou en je gesprekspartner verloopt rechtstreeks: van browser naar browser. Een browser is het computerprogramma waarmee je webpagina's bekijkt, zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Het gesprek kan hierdoor bijvoorbeeld niet door anderen onderschept worden, het is een veilige manier van videobellen.

Registratie videogesprek in Karify
Het videogesprek wordt niet opgenomen en/of opgeslagen in Karify. Zowel jij als jouw contactpersoon kan het gesprek niet op een ander moment terugkijken of opslaan op de eigen computer. Er wordt wel in Karify geregistreerd dat er een videogesprek heeft plaatsgevonden. Je kunt dit terugvinden in Mijn dossier onder Gebeurtenissen.