Sommige zorginstellingen maken gebruik van de zogenoemde tweestapsverificatie. Hier wordt uitgelegd wat dit is en hoe dit werkt.

Uitleg tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie wordt gebruikt om zeker te weten dat jij echt bent wie je zegt dat je bent. In Karify betekent dat dat je, naast het invoeren van je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord, ook een code moet invullen die naar jouw mobiel verstuurd wordt. Stel dat iemand jouw inloggegevens van Karify heeft, dan kan deze persoon alsnog niet inloggen zonder jouw mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

Je kunt niet zelf bepalen om gebruik te maken van een tweestapsverificatie; jouw zorgverlener bepaalt dit.

• Wanneer je inlogt in Karify, vul je altijd eerst jouw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in.
  • Indien jouw zorgverlener gebruik maakt van tweestapsverificatie, dan wordt er vervolgens een sms gestuurd naar jouw mobiele telefoon. Deze code is een half uur geldig.

-> Beschik je niet over een telefoonnummer? Dan ontvang je de code op jouw e-mailadres.

-> Indien je een vast telefoonnummer hebt dan wordt er een SMS bericht verstuurd naar de (huis)telefoon. Dit bericht wordt door sommige providers omgezet naar een spraakbericht.

Hoe vul ik mijn telefoonnummer in in Karify?

Wanneer je inlogt in de Healthspace zal er gevraagd worden om jouw telefoonnummer. Vul je telefoonnummer inKlik hier voor een uitleg hoe je je telefoonnummer kunt wijzigen.

Vervolgens kun je er voor kiezen om dit telefoonnummer aan je profiel toe te voegen: