Sommige zorgaanbieders maken gebruik van de zogenoemde tweestapsverificatie. In dit artikel wordt uitgelegd wat dit is en hoe dit werkt.

Uitleg tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie wordt gebruikt als extra beveiligingsstap bij het inloggen. In Karify betekent dat dat je, na het invoeren van je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord, ook een verificatiecode moet invullen. Deze code wordt naar jouw telefoon verstuurd, indien je een geldig telefoonnummer hebt ingevuld in Karify. Wanneer je geen telefoonnummer hebt doorgegeven, wordt de code naar jouw privé-mail gestuurd. Stel dat iemand jouw inloggegevens van Karify heeft, dan kan deze persoon alsnog niet inloggen zonder jouw mobiele telefoon of toegang tot jouw privé-mail. De code vormt dus een extra beveiliging.

Hoe werkt het?

Je kunt niet zelf bepalen of je gebruikmaakt van een tweestapsverificatie bij het inloggen; jouw zorgaanbieder bepaalt dit.

• Wanneer je inlogt in Karify, vul je altijd eerst jouw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in.
  • Indien jouw zorgverlener gebruikmaakt van tweestapsverificatie, dan wordt er vervolgens een sms gestuurd naar jouw mobiele telefoon. Deze code is een half uur geldig.

• Beschik je niet over een telefoonnummer? Dan ontvang je de code op jouw e-mailadres.
  • Indien je een vast telefoonnummer hebt dan wordt er een SMS bericht verstuurd naar de (huis)telefoon. Dit bericht wordt door sommige providers omgezet naar een spraakbericht.

Hoe stel ik mijn telefoonnummer voor het eerst in?

Wanneer je inlogt in de Healthspace zal er gevraagd worden om jouw telefoonnummer. Vul je telefoonnummer inMeer informatie vind je in het artikel Hoe wijzig ik mijn telefoonnummer?

Vervolgens kun je er voor kiezen om dit telefoonnummer aan je profiel toe te voegen:

Ik heb mijn inlogcode niet ontvangen

Bekijk hier de eerste stappen die je kunt ondernemen als je de inlogcode niet hebt ontvangen.

Inlogcode is onjuist

Lees hier wat je kunt doen als je inlogcode onjuist is.