Sommige zorgaanbieders maken gebruik van de zogenoemde tweestapsverificatie. Hier wordt uitgelegd wat dit is en hoe dit werkt.

Uitleg tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie wordt gebruikt als extra beveiligingsstap. In Karify betekent dat dat je, naast het invoeren van je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord, ook een code moet invullen die naar jouw telefoon verstuurd wordt. Stel dat iemand jouw inloggegevens van Karify heeft, dan kan deze persoon alsnog niet inloggen zonder jouw mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

Je kunt niet zelf bepalen om gebruik te maken van een tweestapsverificatie; jouw zorgaanbieder bepaalt dit.

• Wanneer je inlogt in Karify, vul je altijd eerst jouw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in.
  • Indien jouw zorgverlener gebruik maakt van tweestapsverificatie, dan wordt er vervolgens een sms gestuurd naar jouw mobiele telefoon. Deze code is een half uur geldig.

-> Beschik je niet over een telefoonnummer? Dan ontvang je de code op jouw e-mailadres.

-> Indien je een vast telefoonnummer hebt dan wordt er een SMS bericht verstuurd naar de (huis)telefoon. Dit bericht wordt door sommige providers omgezet naar een spraakbericht.

Hoe stel ik mijn telefoonnummer voor het eerst in?

Wanneer je inlogt in de Healthspace zal er gevraagd worden om jouw telefoonnummer. Vul je telefoonnummer inKlik hier voor een uitleg hoe je je telefoonnummer kunt wijzigen.

Vervolgens kun je er voor kiezen om dit telefoonnummer aan je profiel toe te voegen:

Ik heb mijn inlogcode niet ontvangen

Bekijk hier de eerste stappen die je kunt ondernemen als je de inlogcode niet hebt ontvangen.

Inlogcode is onjuist

Lees hier wat je kunt doen als je inlogcode onjuist is.