Sommige zorgverleners bieden de mogelijkheid om herhaalrecepten aan te vragen of medicatie te bestellen met gebruik van het e-consult. Hoe gebruik je het e-consult?

Via een e-consult kun je snel een online vraag stellen aan jouw zorgverlener. Het e-consult wordt soms gebruikt om (herhaal)recepten aan te vragen. Niet elke zorgverlener maakt hiervan gebruik! Vraag na bij jouw zorgverlener of zij gebruikmaken van het e-consult voor het aanvragen van herhaalrecepten.

Als jouw zorgverlener gebruikmaakt van het e-consult, vindt je een knop rechtsboven op jouw werkblad van de Healthspace:

De tekst op deze knop kan verschillen per zorgverlener, zoals Herhaalrecept aanvragen of Maak een afspraak. Je kunt de knop herkennen aan de gespreksballonnen:

Als je de knop aanklikt, verschijnt een scherm waar je de naam van jouw zorgverlener kunt invullen, met een bericht en/of een bijlage.

Houd er rekening mee dat jouw zorgverlener mogelijk niet direct het bericht leest of reageert. Het e-consult is daarom niet geschikt voor spoedeisende vragen.

Lees meer over het e-consult in dit artikel.