Je kunt er zelf voor kiezen om authenticatie in twee stappen (ook bekend als twee-factor authenticatie) in te schakelen voor jouw account. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe bij het inloggen. Lees hier hoe je authenticatie in twee stappen inschakelt. In onderstaand artikel wordt uitgelegd hoe je de instellingen van authenticatie in twee stappen wijzigt.

Voor het aanpassen van de authenticatie in twee stappen volg je de volgende stappen:

• Ga naar Mijn account -> Authenticatie in twee stappen.

Wijzig telefoonnummer

Ontvang de verificatiecode per sms op je mobiele telefoon en wil je je mobiele nummer wijzigen? Wijzig dan hier je oude telefoonnummer naar je nieuwe telefoonnummer. Klik op Bevestig telefoonnummer

Wijzig app of apparaat

Maak je gebruik van de authenticatie app om een verificatiecode te ontvangen? Dan kun je hier een nieuw apparaat toevoegen aan je authenticatie app of een nieuwe authenticatie app aan je Karify account koppelen.

• Heb je nog geen authenticatie app? Dan kun je deze downloaden en installeren op een apparaat naar keuze, zoals een telefoon of tablet. Ga bijvoorbeeld naar de App Store of Google Play en download een van de volgende apps: Google Authenticator, Microsoft Authenticator of Authy.
  • Open de authenticatie app, klik op het ‘+’ icoon en scan de QR-code met de camera van je apparaat. Lukt het niet om de code te scannen? Dan kun je deze ook handmatig invoeren.
  • Neem de 6-cijferige verificatiecode over uit jouw authenticatie app. Elke 30 seconde genereert de app nieuwe codes. De vorige code blijft hierna nog 30 seconde lang geldig; elke code is in totaal dus een minuut geldig. Vul de meest recente code in en klik op Verifiëren.

Wijzig verificatiemethode

Maak je gebruik van de authenticatie app en wil je de verificatiecode liever ontvangen per sms, of vice versa? Dan kun je hier de manier waarop je de verificatiecode ontvangt aanpassen. Voor meer informatie over hoe je dit inschakelt, klik hier.

Genereer nieuwe herstelcodes

Met een herstelcode kun je inloggen wanneer je geen toegang hebt tot het apparaat waar je verificatiecodes op ontvangt. Ben je je oude herstelcodes kwijt, of heb je al jouw herstelcodes gebruikt? Vraag dan hier nieuwe herstelcodes op.
Let op: Je verliest de toegang tot je account, wanneer je toegang tot je apparaat én je herstelcodes verliest, dus bewaar deze codes op een veilige plek. Je kunt de herstelcodes bijvoorbeeld printen en in je portemonnee bewaren of opslaan als bestand op je computer.

Reset en vraag om een verificatiecode op alle apparaten

Je kunt bij het inloggen de optie aanvinken om de verificatiestap voor 30 dagen over te slaan. Je markeert het apparaat dan als 'vertrouwd', waardoor je op deze apparaten niet elke keer een verificatiecode hoeft in te voeren wanneer je inlogt. Als je jouw vertrouwde apparaten wilt 'vergeten' en zorgen dat er bij iedere inlogsessie weer om een verificatiecode gevraagd wordt - bijvoorbeeld omdat je apparaat kwijt of gestolen is - dan kun je hier je vertrouwde apparaten resetten.

Deactiveer authenticatie in twee stappen

Wil je voortaan alleen met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen? Schakel dan hier de authenticatie in twee stappen uit. De verificatiecode wordt daarna niet meer gevraagd bij het inloggen.