Als je klaar bent met het gebruik van de app, dan kun je deze vergrendelen en afsluiten of uitloggen. Welke je kiest, is afhankelijk van of je de app op de achtergrond nog wel of niet actief wilt houden.

Vergrendelen en afsluiten

Als je tijdelijk geen gebruikmaakt van de app, maar je wilt deze wel op de achtergrond actief laten, dan kun je de app vergrendelen en sluiten. De app vergrendelt automatisch zodra je naar een andere app of je homescreen navigeert.

Ook kun je in de app voor vergrendelen kiezen, voordat je navigeert naar je homescreen of een andere app.

Hoe je de app afsluit, is afhankelijk van het type telefoon en besturingssysteem. In Android kun je bijvoorbeeld een lijst van actieve apps openen en de gewenste app afsluiten door te swipen.
Als de app vergrendeld of gesloten is, ontvang je nog wel push-notificaties ter herinnering dat er nieuwe berichten voor je klaarstaan.

Zodra je het scherm van de Karify app opnieuw opent, kun je deze ontgrendelen met de door jou ingestelde pincode, vingerafdruk of Face-ID (Apple IOS).

Uitloggen

Als je uitlogt uit de Karify app, dan is de app niet langer toegestaan om nieuwe berichten te ontvangen op je telefoon. Je ontvangt dan ook niet langer push-notificaties van nieuwe berichten. Ook worden lokaal opgeslagen app gegevens met het uitloggen automatisch verwijderd.

De volgende keer dat je de Karify app opent, moet je opnieuw inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens kun je een nieuwe pincode of vingerafdruk instellen.

Uitloggen kun je doen door in de app te navigeren naar Account -> Uitloggen.