In je Karify dossier kun je medische informatie bewaren, bijvoorbeeld een verwijsbrief, een röntgenfoto en handige links. Je kunt er voor kiezen om deze medische gegevens te delen met je zorgprofessional binnen de Healthspace.

Wie hebben er toegang tot mijn dossier?

Onder Contacten vind je een overzicht van iedereen naar wie je binnen een Healthspace berichten en berichten bijlagen kunt versturen. Sommige van jouw contactpersonen hebben toegang tot jouw Karify dossier, afhankelijk van zijn/haar rol in Karify. Met vinkjes bij Dossiertoegang wordt aangegeven wie van jouw contactpersonen toegang heeft tot jouw dossier:

Meer weten over contactpersonen in Karify? Lees dan dit artikel.

Wanneer een contactpersoon dossiertoegang heeft, kan hij/zij opdrachten voor jou klaarzetten en inzien, bestanden inzien die jij deelt en jouw verstuurde berichten inzien. Onderstaand worden deze mogelijkheden verder toegelicht.

1. Opdrachten klaarzetten en inzien

Contactpersonen met toegang tot jouw dossier kunnen voor jou opdrachten klaarzetten. Ook kunnen zij meekijken met de opdrachten die jij maakt en hier eventueel feedback op geven.

Meer weten over opdrachten in Karify? Lees het artikel Hoe werkt mijn online behandeling?.

2. Inzage gedeelde bestanden

In jouw Karify dossier kunnen zowel je zorgprofessional als jijzelf bestanden plaatsen.

Van de bestanden die je zelf in je dossier plaatst, kun je per bestand bepalen of je deze wilt delen binnen je Healthspace of niet. Wanneer je een bestand deelt, kunnen al jouw contactpersonen met dossiertoegang binnen die Healthspace dat bestand inzien.

Hoe je een bestand deelt, lees je in het artikel Delen vanuit je dossier

In sommige gevallen kan ook jouw zorgprofessional bestanden vanuit het elektronische patiëntendossier toevoegen aan jouw Karify dossier. Bestanden die jouw zorgprofessional plaatst zijn inzichtelijk voor al jouw contactpersonen met dossiertoegang binnen de Healthspace. Je ontvangt automatisch een notificatie als er een bestand aan jouw Karify dossier is toegevoegd.

3. Inzage in berichten conversaties

Contactpersonen met dossiertoegang kunnen jouw berichten inzien, ook berichten conversaties met andere contactpersonen binnen deze Healthspace.

In Karify kun je onderdeel zijn van een groepsconversatie. Andere deelnemers aan deze groepsconversatie kunnen dan uiteraard jouw berichten in deze conversatie zien en hierop reageren. Contactpersonen van de deelnemers aan het groepsgesprek kunnen de groepsconversatie ook inzien in het dossier van deze deelnemers, mits zij toegang hebben tot hun dossier.

Wanneer hebben anderen geen toegang meer tot mijn dossier?

Als het niet langer nodig is dat jouw contactpersonen met jou meekijken in Karify - bijvoorbeeld omdat je behandeling is afgelopen - dan kun je jouw Healthspace lidmaatschap opzeggen. Ook jouw zorgprofessional heeft de mogelijkheid om jouw lidmaatschap opzeggen.

Bij het opzeggen van je lidmaatschap worden al jouw connecties verbroken. Er kan dan dus geen communicatie meer plaatsvinden tussen jou en je contactpersonen en zij hebben geen inzage meer in jouw Karify dossier.

Je houdt zelf kosteloos toegang tot jouw gegevens in Mijn dossier in My Karify. Hierin kun je zelf alle ingeleverde opdrachten, uitgewisselde berichten en opgeslagen bestanden terugvinden.