Je kunt er zelf voor kiezen om authenticatie in twee stappen (ook bekend als twee-factor-authenticatie) in te schakelen voor jouw account. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe bij het inloggen. In dit artikel lees je hoe je authenticatie in twee stappen inschakelt voor jouw Karify account.

Wat is authenticatie in twee stappen?

Authenticatie in twee stappen vormt een extra beveiligingslaag bij het inloggen door toegang te vereisen tot een tweede apparaat. Als je authenticatie in twee stappen inschakelt, log je in met twee stappen:

1. Je vult je e-mailadres en je wachtwoord in (iets dat je weet).

2. Je vult een verificatiecode in die je binnenkrijgt op een tweede apparaat, zoals je mobiele telefoon of tablet (iets dat je hebt).

Stel bijvoorbeeld dat iemand jouw inloggegevens van Karify weet, dan kan hij/zij zonder de verificatiecode alsnog niet inloggen in jouw account. Om in te loggen, is namelijk ook nog toegang nodig tot het apparaat waarop jij de verificatiecode ontvangt. De verificatiecode vormt dus een extra beveiliging.

Inschakelen authenticatie in twee stappen

Het inschakelen van de authenticatie in twee stappen doe je als volgt:

• Ga naar Mijn account -> Authenticatie in twee stappen.

• Klik op Authenticatie in twee stappen instellen

Vervolgens kun je kiezen uit twee manieren waarop je de verificatiecode wilt ontvangen:

1. Verificatiecode per sms op je mobiele telefoon

• Vul je telefoonnummer in en klik op Bevestig telefoonnummer. Dit telefoonnummer wordt aan je Karify account gekoppeld. Je telefoonnummer is alleen zichtbaar voor jou en je Contactpersonen in Karify.

• Er wordt een 6-cijferige verificatiecode naar je mobiele telefoon gestuurd per sms. Deze code is 30 minuten geldig. Vul deze code in en klik op Verifiëren. Heb je de code niet ontvangen? Klik dan hier

• Je krijgt 10 herstelcodes te zien (zie onderstaand meer informatie). Kopieer, download of print deze codes en sla ze op een veilige plek op.

2. Verificatiecode via een authenticatie app

• Heb je nog geen authenticatie app? Dan kun je deze downloaden en installeren op een apparaat naar keuze, zoals een telefoon of tablet. Ga bijvoorbeeld naar de App Store of Google Play en download een van de volgende apps: Google Authenticator, Microsoft Authenticator of Authy.

• Open de authenticatie app, klik op het ‘+’ icoon en scan de QR-code met de camera van je apparaat. Lukt het niet om de code te scannen? Dan kun je deze ook handmatig invoeren.

• Neem de 6-cijferige verificatiecode over uit jouw authenticatie app. Elke 30 seconde genereert de app nieuwe codes. De vorige code blijft hierna nog 30 seconde lang geldig; elke code is in totaal dus een minuut geldig. Vul de meest recente code in en klik op Verifiëren

• Je krijgt 10 herstelcodes te zien (zie onderstaand meer informatie). Kopieer, download of print deze codes en sla ze op een veilige plek op.

Ervaar je problemen met het inschakelen van authenticatie in twee stappen? Lees dan eerst dit artikel. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met onze Helpdesk via dit portaal (Stel een vraag).

Backup: herstelcodes

Het kan gebeuren dat je toegang verliest tot het apparaat waarop je de verificatiecode ontvangt. In dat geval kun je één van de herstelcodes gebruiken om in te loggen. Elke code kun je maar 1 keer gebruiken. Let op: Je verliest de toegang tot je account, wanneer je toegang tot je apparaat én je herstelcodes verliest, dus bewaar deze codes op een veilige plek. Je kunt de herstelcodes bijvoorbeeld printen en in je portemonnee bewaren of opslaan als bestand op je computer.

Uitschakelen authenticatie in twee stappen

Wil je geen gebruik meer maken van authenticatie in twee stappen? Dan kun je deze weer uitschakelen:

• Ga naar Mijn account -> Authenticatie in twee stappen.

• Klik op Deactiveer authenticatie in twee stappen.

• Bevestig door te klikken op Authenticatie in twee stappen uitschakelen.

FAQ
Ik heb geen mobiele telefoon maar wil toch gebruikmaken van authenticatie in twee stappen.
Neem in dit geval contact op met onze Helpdesk. Stuur bijvoorbeeld een vraag in via dit portaal en dan bespreken we de mogelijkheden.