Je wilt gaan videobellen met je zorgverlener in Karify. In deze handleiding wordt stap voor stap beschreven hoe een videogesprek in Karify verloopt. Heb je nog aanvullende vragen? Bekijk de andere pagina's onder 'Videobellen' of stuur een ticket naar onze supportdesk via dit portal.

Belangrijk: Internet Explorer en de oude versie van Edge worden niet langer ondersteund voor videobellen. Om gebruik te blijven maken van het videobellen in Karify kun je overschakelen op een andere browser; bijvoorbeeld Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge Chromium of Safari.

Maak een afspraak

Spreek mondeling een datum en tijdstip af voor een videogesprek met je zorgverlener, of stuur een berichtje.

Benodigdheden

• een computer, laptop, tablet* of mobiele telefoon**
  • een (ingebouwde) camera, microfoon en speakers of koptelefoon
  • een goedwerkende internetverbinding (minimaal 500 kbps)
  • een up-to-date browser***

* Een laptop of tablet heeft vaak een ingebouwde camera, microfoon en speakers
** Alleen op (oudere) Samsung mobiele telefoons wordt het videobellen niet altijd ondersteund. Het kan zijn dat je de melding krijgt om het op een ander apparaat te proberen.

*** Let op! Op een iPad / iPhone is alleen mogelijk om te videobellen met Safari. Op Android apparaten kun je met de meeste moderne browsers videobellen (m.u.v. Internet Explorer en de oude versie van Microsoft Edge).

Het videogesprek openen

Je zorgverlener zal op de afgesproken datum en tijd het videogesprek starten. Jij kunt dit gesprek daarna openen.
Let op, je kunt het videogesprek niet zelf starten!

Er worden je tegelijkertijd 3 opties aangeboden om het gesprek te openen. Je kunt op het afgesproken tijdstip zelf kiezen hoe je het gesprek opent:

A | Er verschijnt in Karify een notificatiebalk met een link.

B | Als je klikt op Videogesprekken in het linker menu verschijnt er een knop om het videogesprek te openen.

C | Je ontvangt een mail met een link.

Venster 1

Als je het videogesprek opent, ben je niet direct zichtbaar voor je zorgverlener. Je kunt dan bijvoorbeeld even testen of je goed in beeld bent.

Venster 2

Als je op Volgende klikt, zal ook je zorgverlener in beeld komen.

Wil je jezelf liever niet zien? Je kunt jouw scherm wegklikken!

Het gesprek beëindigen

Zowel jij als je zorgverlener kan het gesprek beëindigen door rechtsonder op Beëindig gesprek te klikken.