Je wilt gaan videobellen met je zorgverlener in Karify. In deze handleiding wordt stap voor stap beschreven hoe een videogesprek in Karify verloopt. Heb je nog aanvullende vragen? Bekijk de andere pagina's onder 'Videobellen' of stuur een ticket naar onze supportdesk via dit portal.

Maak een afspraak

Spreek mondeling een datum en tijdstip af voor een videogesprek met je zorgverlener, of stuur een berichtje.

Benodigdheden

• Een computer, laptop of tablet (geen iPad)
  • Een (ingebouwde) camera, microfoon en speakers of koptelefoon
  • Een goedwerkende internetverbinding

Een laptop of tablet heeft vaak een ingebouwde camera, microfoon en speakers!

Het videogesprek openen

Je zorgverlener zal op de afgesproken datum en tijd het videogesprek starten. Jij kunt dit gesprek daarna openen.
Let op, je kunt het videogesprek niet zelf starten!

Er worden je tegelijkertijd 3 opties aangeboden om het gesprek te openen. Je kunt op het afgesproken tijdstip zelf kiezen hoe je het gesprek opent!

A | Er verschijnt in Karify een notificatiebalk met een link.

B | Op het werkblad verschijnt in Karify een knop.

C | Je ontvangt een mail met een link.

Venster 1

Als je het videogesprek opent, ben je niet direct zichtbaar voor je zorgverlener. Je kunt dan bijvoorbeeld even testen of je goed in beeld bent.

Venster 2

Als je oVolgende klikt, zal ook je zorgverlener in beeld komen.

Wil je jezelf liever niet zien? Je kunt jouw scherm wegklikken!

Het gesprek beëindigen

Zowel jij als je zorgverlener kan het gesprek beëindigen door rechtsonder op Beëindig gesprek te klikken.