Je kunt in de Karify app ook een videogesprek voeren.

Ter voorbereiding

• Installeer de meest recente versie van de Karify app op je telefoon. Download de app vanuit de PlayStore (Android) of AppStore (iOS).
  • Je hebt een actief Karify account nodig. Als je nog geen Karify account hebt, vraag dan aan je contactpersoon om jou uit te nodigen om een account aan te maken.
  • Log voor de start van het videobellen in de Karify app met het mailadres en wachtwoord van jouw Karify account.
  • Geef de app de juiste toestemmingen om jouw camera en microfoon te gebruiken. Dit kun je doen via je telefooninstellingen.

Het starten van een videogesprek

Jouw contactpersoon kan een videogesprek starten. Je kunt deze niet zelf starten.

Zodra jouw contactpersoon het videogesprek heeft gestart, dan ontvang je hiervan een pushnotificatie op je telefoon en daarnaast een email in je mailbox.

Het videogesprek kun je beantwoorden, afwijzen of negeren.

Op een iPhone dien je eerst nog de app te ontgrendelen met je pincode of vingerafdruk.

Beantwoorden

Je beantwoordt een videogesprek door op het groene telefoon-icoon te tappen. Je ziet daarna direct jezelf en je contactpersoon in beeld.

Afwijzen

Je wijst een videogesprek af door op het rode telefoon-icoon te tappen. Het gesprek wordt dan afgesloten, je contactpersoon wordt hiervan op de hoogte gesteld.

Om daarna alsnog een videogesprek te voeren, dient je contactpersoon een nieuw gesprek te starten.

Negeren

Je kunt een videogesprek negeren door de telefoon te vergrendelen of naar het startscherm te gaan.

Het videogesprek wordt niet automatisch afgesloten: als je de Karify app daarna opent, dan kun je het gesprek alsnog beantwoorden.

Het gesprek beëindigen

Je kunt het videogesprek beëindigen door te tappen op het rode telefoon-icoon.

Geschiedenis terugzien

Er wordt een geschiedenis bijgehouden van de momenten waarop je een videogesprek hebt gevoerd, met wie en de duur van het gesprek.

De inhoud van het gesprek wordt niet opgenomen of opgeslagen.

Kan ik zelf een videogesprek starten?

Je kunt niet zelf een videogesprek starten.

Als je een oproep hebt gemist, dan kun je desgewenst een bericht sturen naar je behandelaar.

Ik heb geen beeld/geluid in de Karify app

Controleer of je de Karify app de juiste toestemmingen hebt gegeven.

Dit kun je controleren via je telefooninstellingen. Hoe je dit doet, is afhankelijk van het besturingssysteem op jouw telefoon.

In iOS kun je via je Privacy instellingen toestemming geven voor het gebruik van je camera en microfoon voor de Karify app.

In Android kun je via het overzicht van apps de juiste machtigingen instellen voor de Karify app.

Ik ontvangt het videogesprek van mijn contactpersoon niet

Controleer of je bent ingelogd in het juiste Karify account. Als je meer dan 1 Karify account hebt, dan ben je mogelijk met het verkeerde account ingelogd.

Om een videogesprek te kunnen ontvangen, dienen de pushnotificaties op jouw telefoon te zijn ingeschakeld. Controleer via jouw telefooninstellingen en via de app of jouw pushnotificaties staan ingeschakeld.