Voor het videobellen heb je een aantal dingen nodig, zoals een goed functionerende camera/microfoon, een sterke internetverbinding en een aantal instellingen in je browser/apparaat. Lees hier meer over de benodigdheden voor het videobellen.

Eerste stappen ter controle:

• Controleer de sterkte van je internetverbinding. Voor het videobellen heb je een sterke, stabiele internetverbinding nodig. De kwaliteit van het beeld en geluid schaalt mee met de sterkte van de internetverbinding. Bij een zwakke internetverbinding zal de kwaliteit dus afnemen of kan de verbinding verbroken worden.

• Gebruik je externe apparaten (bijv. oordopjes, speakers of een webcam)? Controleer dan of deze goed zijn aangesloten en goed functioneren.

• Maak je gebruik van de mobiele app? Controleer dan of de app toestemming heeft om je microfoon/camera te gebruiken. Dit controleer je in de instellingen van jouw telefoon.

• Maak je gebruik van een internetbrowser op de computer/laptop/tablet?

• Controleer of je internetbrowser toestemming heeft om je camera/microfoon te gebruiken.

• Controleer of je besturingssysteem toestemming heeft om je camera/microfoon te gebruiken.

• Lees hier meer over toestemmingen voor je camera en microfoon.

Het geluid/beeld hapert

• Controleer de sterkte / stabiliteit van je internetverbinding.

• Als je gebruik maakt van externe apparaten, zoals een webcam, microfoon of oordopjes, controleer dan ook of deze juist zijn aangesloten en goed werken.

Ik hoor mijn contactpersoon niet

• Staat het geluid van je apparaat aan?

• Gebruik je oordopjes of speakers? Controleer dan of deze goed zijn aangesloten en goed werken.

• Als jouw apparaten in orde zijn en je hoort je contactpersoon nog steeds niet, dan is het mogelijk dat een apparaat (bijv. de microfoon) van je contactpersoon niet goed werkt.

Mijn contactpersoon hoort mij niet

• Is jouw microfoon ingeschakeld?

• Heeft jouw browser / telefoon toestemming om de microfoon te gebruiken? Lees hier meer.

• Heeft jouw besturingssysteem toestemming om de microfoon te gebruiken? Lees hier meer.

• Heeft jouw contactpersoon het geluid van zijn/haar apparaat ingeschakeld?

• Zijn alle geluidsapparaten (speakers, oordopjes, etc.) van jouw contactpersoon juist aangesloten en functioneren deze goed?

Ik zie mijn contactpersoon niet

In de eerste stap van het videobellen kan jouw contactpersoon zijn/haar camera controleren. Als je jouw contactpersoon niet ziet, dan ligt dat mogelijk aan zijn/haar instellingen voor het videobellen.

Mogelijk zie je jouw contactpersoon niet als:

• zijn/haar camera niet goed functioneert

• zijn/haar camera is afgedekt/afgeplakt

• zijn/haar systeeminstellingen geen toestemming hebben voor het gebruik van de camera

Mijn contactpersoon ziet mij niet

In de eerste stap van het videobellen kun je jouw beeld testen. Zie je jouw eigen beeld in deze stap?

Zo niet, controleer dan of:

• je camera goed functioneert

• je camera niet is afgeplakt/afgedekt

• jouw browser / telefoon toestemming heeft om jouw camera te gebruiken. Lees hier meer.

• jouw besturingssysteem (op de computer) toestemming heeft om jouw camera te gebruiken. Lees hier meer.

Werkt het nog steeds niet?

Hebben alle bovenstaande stappen geen succes? Probeer dan het volgende:

• Sluit het videogesprek af en start deze opnieuw op.

• Herstart de internetbrowser / app.

• Herstart de computer.

Nog steeds problemen? Neem dan contact op met support@karify.com.