In Karify kun je gemakkelijk videobellen met je zorgprofessional, zonder extra programma's te installeren. Voor een videogesprek heb je uiteraard wel een camera, geluid en een microfoon nodig. De eerste keer dat je een videogesprek start, wordt om je toestemming gevraagd voor het gebruik van je camera en microfoon.

Belangrijk: Internet Explorer wordt niet langer ondersteund voor videobellen. Gebruik een andere browser, zoals Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari of Google Chrome.
Let op: de oude versie van Edge wordt niet meer ondersteund. De nieuwe versie van Edge (Chromium) wordt wel ondersteund.

Toestemming geven in de app
De app vraagt altijd zelf om toestemming als je voor het eerst een videogesprek ontvangt. Klik hier op Toestaan. Klik hier voor meer informatie over videobellen in de Karify app.

Eenmalig toestemming geven in de browser

Je browser, het programma waarmee je webpagina's bekijkt, vraagt tijdens het eerste videogesprek om toestemming voor het gebruik van je camera en microfoon. Wanneer je deze toestemming hebt gegeven, onthoudt je browser dit en hoef je de volgende keer niet opnieuw toestemming te geven.

Pop-up blokkering

Als je geen melding in beeld krijgt om toestemming te geven, staat mogelijk de pop-blokkering ingeschakeld. Navigeer naar één van onderstaande helppagina's van je browser waar je de informatie kunt vinden over de pop-up instellingen. De pop-up blokkering dient (tijdelijk) te worden uitgeschakeld om het videogesprek goed te kunnen laten verlopen.

Hoe geef ik toestemming?

Per browser verschilt de melding waarmee je toestemming kunt geven voor het gebruik van je camera en microfoon. We hebben de meldingen voor je onder elkaar gezet, zodat je weet hoe je toestemming kan geven en welke melding je kunt verwachten.

Internet Explorer

Videobellen wordt niet meer ondersteund met Internet Explorer. Om van videobellen gebruik te kunnen blijven maken, kun je overschakelen naar bijvoorbeeld; Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge.

Google Chrome

Voor meer informatie over het toestemming geven in Chrome, zie de supportpagina van Google.

Mozilla Firefox

Voor meer informatie over het toestemming geven in Firefox, zie de supportpagina van Mozilla Firefox.

Edge

Lees hier het supportartikel van Microsoft over het toestemming geven aan de camera en microfoon.

Safari

Lees hier het supportartikel van Apple over het toestemming geven aan de camera en microfoon in Safari.

Hoe kan ik controleren of ik in mijn browser toestemming heb gegeven?

Bij het opnemen van een video gesprek in Karify, krijg je eerst een scherm te zien waar je je beeld en geluid kunt testen. Klik hier rechtsboven op het videocamera-icoontje en controleer hier of je browser toestemming heeft tot gebruik van je camera en microfoon.

Toestemming in je besturingssysteem

Naast het geven van toestemming in de browser, is het nodig dat de toestemmingen in het besturingssysteem van je apparaat goed staan ingesteld. Onderstaand vind je een aantal supportpagina's over het instellen van toestemmingen in diverse besturingssystemen.

Op de telefoon

Op de computer