Als je de Karify app voor het eerst gebruikt, dan wordt er gevraagd om een inlogcode in te stellen. Als je deze code instelt, hoef je bij de volgende keer inloggen niet meer je e-mailadres en wachtwoord (en eventueel verificatie code) in te vullen, maar alleen deze code in te voeren.

Let op: om gebruik te maken van de Karify app, heb je een Karify account nodig. Heb je nog geen Karify account? Bekijk dan het artikel Een account voor Karify aanmaken

Stap 1: Klik op Inloggen met Karify:

Stap 2: Vul je e-mailadres en wachtwoord in.

Stap 3: Kies een pincode van 4 cijfers.

Stap 4: Vul de gekozen pincode nogmaals in.

Je bent nu voor het eerst ingelogd!

Inloggen met vingerafdruk

Sommige telefoons ondersteunen het gebruik van vingerafdruk om de telefoon en apps te ontgrendelen.

Als dit mogelijk is op jouw telefoon, dan kun je ervoor kiezen om op de Karify app in te loggen met je vingerafdruk. Dit kun je instellen als je voor het eerst inlogt, of later via je accountinstellingen. Je kunt dit ook altijd weer uitschakelen via je accountinstellingen.

Let op: als andere gebruikers hun vingerafdruk op jouw apparaat gebruiken, dan hebben zij ook toegang tot jouw Karify app met vingerafdruk-ontgrendeling.

Inloggen met gezichtsherkenning

Sommige telefoons ondersteunen face id, oftewel gezichtsherkenning. Weet je niet zeker of jouw telefoon gezichtsherkenning ondersteunt? Raadpleeg dan de help pagina's van jouw telefoonleverancier.

Volg de stappen voor het instellen van de gezichtsherkenning:

1. Ga naar de Instellingen van jouw telefoon.
  2. Zet gezichtsherkenning aan op je telefoon en stel deze in (volg stappen telefoonleverancier).
  3. Log in op de Karify app.
  4. Ga naar Account.
  5. Klik bij beveiliging op Met vingerafdruk ontgrendelen.
  6. Je gezichtsherkenning staat nu aan.

Inloggen met authenticatie in twee stappen
Je kunt er zelf voor kiezen om authenticatie in twee stappen (ook bekend als twee-factor-authenticatie) in te schakelen voor jouw account. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe bij het inloggen. Hoe je dit precies doet, lees je
hier.

Als je authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor jouw account, dan dien je bij de eerste keer inloggen in de Karify app ook een verificatie code op te geven. Hoe je deze verificatie code ontvangt, is afhankelijk van de methode die je bij het instellen hebt gekozen: je ontvangt de code per sms op je mobiele telefoon óf je maakt gebruik van een authenticatie app. Voor meer informatie over inloggen met authenticatie in twee stappen, klik
hier.

Ontvang je de verificatie code niet? Of is deze ongeldig? Klik dan
hier.