Om te beginnen met Karify heb je een Karify account nodig. Je kunt uitgenodigd worden door jouw zorgverlener, of een verzoek tot aanmelding doen. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen. Wanneer je een Karify account hebt kun je lid worden van de Healthspace.

Zorgaanbieders maken een Healthspace op Karify. Je vindt verschillende typen zorgaanbieders met een Karify Healthspace: huisartsen, GGZ-instellingen en ziekenhuizen zijn enkele voorbeelden. Er zijn 2 mogelijkheden om een account te openen:

1. Je hebt een uitnodiging gekregen van jouw zorgverlener
  2. Je wilt zelf lid worden

1. Je hebt een uitnodiging gekregen van jouw zorgverlener

Stap 1: Je hebt een uitnodiging gekregen per mail van jouw zorgverlener om lid te worden. In deze mail staat de link Accepteer uitnodiging. Klik hierop.

Stap 2: Er worden een aantal gegevens van je gevraagd, waaronder je e-mailadres. We beschouwen je mailbox als een veilige plek, waar je je wachtwoord ontvangt als je die bent vergeten. Ook kun je hier notificaties ontvangen betreffende je zorgtraject.

Het wachtwoord dat je moet aanmaken moet tenminste:

• Acht karakters lang zijn
  • Minimaal één hoofdletter bevatten;
  • En minimaal één speciaal karakter bevatten

Stap 3: Accepteer de algemene voorwaarden door te klikken op Registeren.

Stap 4: Let op: Om je account definitief te bevestigen wordt er een e-mail naar je persoonlijke e-mailadres gestuurd. In deze mail staat een link (Bevestig je e-mailadres). Klik op deze link.

Je hebt nu een account voor Karify en kunt aan de slag!

2. Zelf lid worden van de Healthspace

Ga naar de URL (website) van de Healthspace van jouw zorgaanbieder. Deze kun je vinden op de website van jouw zorgaanbieder, of vraag het aan je behandelaar. Via deze pagina kun je je aanmelden.

Klik op Word lid. Je gaat nu een account aanmaken. Afhankelijk van de instellingen van de zorgverlener ben je of automatisch lid, of de zorgverlener moet toestemming geven voor jouw lidmaatschap. Na jouw aanmelding heb je een eigen Karify account en ben je lid van de Healthspace.

Als je lid bent van een Healthspace kan je veilig online contact hebben met jouw zorgverlener, zelf je medische gegevens beheren, informatie vinden en zorg ontvangen van zorgverleners.